Continue to the content

Mmmonk enthousiast onthaald op IIIF Congres in Napels

31 August 2023

IIIF wordt ontwikkeld en ondersteund door IT-specialisten en erfgoedspecialisten van over de hele wereld. Elk jaar verzamelt de IIIF-gemeenschap om kennis en ervaring uit te wisselen en om samen de prioriteiten voor de komende jaren uit te zetten.

In 2023 vond het congres plaats van 5 tot 8 juni in Napels. Collega Rein Debrulle (VKC) woonde het congres bij en schreef een blogbericht op de website van de Vlaamse Kunstcollectie over wat er momenteel in de IIIF-gemeenschap leeft.

Op 8 juni gaf Evelien Hauwaerts een presentatie over Mmmonk getiteld Visualizing multi-layered annotations: the case of the Liber Floridus manuscript. De opname van de presentatie kan je herbekijken op YouTube of hieronder (vanaf minuut 41:06). De tutorial door Bauke van der Laan kan je hier in hoge kwaliteit bekijken.

De presentatie speelde in op twee thema's die momenteel sterk leven: annotaties en publieksbemiddeling. De Liber Floridus demo voor de visualisering van complexe annotaties werd dan ook enthousiast onthaald, onder andere door de makers van Mirador die met de principes van de demo aan de slag willen gaan voor doorontwikkeling van de viewer. Als afsluiter van de presentatie stelde Evelien de Mmmonk workshop over IIIF kort voor. Ook dit kreeg positieve reacties. De Mmmonk-collega's zullen binnenkort, samen met de andere betrokkenen van de IIIF-collegagroep, overleggen met het IIIF Consortium over trainingen voor het grote publiek.