Ga verder naar de inhoud

Mmmonk feestelijk gelanceerd!

13 december 2022

Op 1 december 2022 verwelkomden we het grote publiek in de Openbare Bibliotheek Brugge om het resultaat voor te stellen van meer dan drie jaar inspiratie, onderzoek, ontwikkeling en creatie!

De avond werd feestelijk geopend door Koen Calis en Dries Moreels, hoofdbibliothecarissen respectievelijk van de Openbare Bibliotheek Brugge en van de Gentse Universiteitsbibliotheek. Daarna volgde een panelgesprek met vier teamleden, Evelien Hauwaerts, Katrien Deroo, July Van Malderen en Sofie Veramme, over de doelstellingen en resultaten van het project. Het gesprek werd geleid door moderator Mieke Dumont. Zij interviewde daarop ook drie van de zes kunstenaars die voor Mmmonk een kunstwerk creëerden: Eva Dinneweth, Victor Vandenabeele en Florien Allemeersch. De Brugse schepen van cultuur Nico Blontrock nodigde als afsluiter iedereen van harte uit voor een bezoek aan de tentoonstelling met kunstwerken en voor de feestelijke receptie. Voor de gelegenheid werden ook enkele Mmmonk-manuscripten uitzonderlijk tentoongesteld in de leeszaal.

De lancering van de website, tentoonstelling, lesmap, video's 'Middeleeuwse manuscripten door kinderogen', annotatiedemo van het Liber Floridus en de Mmmonk School is niet het einde, maar een begin. Hou dus zeker deze website in de gaten voor updates!

Foto's © Femke den Hollander