Ga verder naar de inhoud

Over IIIF

Mmmonk is gemaakt met de technische innovatie IIIF (International Image Interoperability Framework). Ontdek wat IIIF is, hoe het nuttig kan zijn in onderwijs, communicatie en onderzoek, en hoe Mmmonk inzet op IIIF.

Wat is IIIF? Beknopte gids voor IT-leken.

IIIF is de toekomst voor beeldbeheer in bibliotheken, musea en archieven, maar biedt ook heel wat voordelen voor het grote publiek. Studenten, leerkrachten en onderzoekers kunnen IIIF in hun voordeel gebruiken, ook zonder de technische details te kennen.

Voor gebruikers die geen IT-specialisten zijn maar toch willen begrijpen hoe IIIF werkt, schreven we deze heldere en korte uitleg.

Annotatie-demo Liber Floridus

Proof-of-concept voor de visualisering van annotaties op middeleeuwse manuscripten. Test de demo en lees de technische documentatie.

Workshop IIIF in onderwijs, onderzoek en communicatie

Leer in enkele simpele stappen (geen IT-kennis vereist!) hoe je IIIF kan inzetten in jouw lessen, presentaties, taken, onderzoek en blogberichten.

Maak zelf een virtuele rondleiding met IIIF

Samen met Mnemoscene diepten we hun tool uit om virtuele rondleiding te maken op basis van IIIF-manifesten. We zorgden dat de tool aangepast is voor complexe materialen als middeleeuwse boeken en creëerden ook de mogelijkheid om manuscripten in combinatie met YouTube-videos te presenteren.

Meer over IIIF en Mmmonk

Documentatie

Rapporten, draaiboeken, aanbevelingen voor de sector.

Presentaties over Mmmonk

Opnames van lezingen over het Mmmonk-project.

Over Mmmonk

Kom meer te weten over het project en raadpleeg documentatie, lezingen en nieuwsbrieven.