Ga verder naar de inhoud

Schrijf je in voor sectorevent rond digitale innovatie met Vlaams werelderfgoed

20 december 2022

Op 17 februari 2023 stellen de Mmmonk partners de doelstellingen, de processen en de resultaten van Mmmonk voor in de KBR. In de namiddag hosten we de eerste live sessie van IIIF Friday, hét sectorevent voor iedereen die werkt met IIIF!

Update: evenement volzet

Het is helaas niet meer mogelijk om je in te schrijven voor dit evenement. We zien elkaar hopelijk op een volgende bijeenkomst van Mmmonk of de IIIF Fridays!

Programma

10u-12u Mmmonk slotevent

 • Verwelkoming door de Mmmonk partners: Openbare Bibliotheek Brugge, Universiteitsbibliotheek Gent, Grootseminarie Brugge en Bisdom Gent.
 • Bezichtiging selectie Mmmonk-manuscripten van de KBR.
 • Eindrapport Mmmonk, met bijzondere aandacht voor:
  • de user survey IIIF bij eindgebruikers: verwachtingen, obstakels, opportuniteiten;
  • werkprocessen: schaderegistratie, digitaliseringsprotocollen, beschrijvingsstandaarden, Linked Open Data verrijking;
  • IIIF innovatie en experiment: IIIF-catalogus, IIIF-annotatiedemo Liber Floridus;
  • publiekswerking en educatie: Mmmonk School, Videoreeks 'Middeleeuwse manuscripten door kinderogen', Mmmonk-lesmap Lager Onderwijs, tentoonstelling 'Mmmonk Inspireert', Mmmonk IIIF Workshop;
  • impact van het project, en toekomstperspectieven.

12u-13u Lunch

13u-16u30 IIIF Friday

 • 13u30 - 14u00 Edward Silverton (Mnemoscene) Virtual tours with medieval manuscripts: Exhibit tool for guided viewings
 • 14u00 - 14u30 Xavier Fresquet (Sorbonne Centre for Artificial Intelligence) Illumination Detection in Medieval Manuscripts: Statistical learning strategies on IIIF image corpora for medieval musical iconography

14u30 - 15u00 Pauze

programma in pdf

Praktisch

Deelname

Deelname is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. Je kan apart inschrijven voor voormiddag (Mmmonk), lunch en namiddag (IIIF Friday).

Locatie

Panoramazaal, KBR Koninklijke Bibliotheek van België, Kunstberg 28, 1000 Brussel (bereikbaarheid)

Over IIIF Fridays

IIIF Fridays worden georganiseerd door de Collegagroep IIIF, een initiatief van meemoo, Vlaamse Kunstcollectie, Universiteitsbibliotheek Gent en Openbare Bibliotheek Brugge. De Collegagroep IIIF is opgericht om kennis rond IIIF te delen en om elkaar te ondersteunen met raad en daad. Tijdens de IIIF Fridays delen we inspirerende praktijkvoorbeelden, kijken we onder de motorkap van projecten en infrastructuren, en gaan we in gesprek.

De IIIF Friday op 17 februari in de KBR zal de eerste live samenkomst zijn van de collegagroep. Het ideale moment dus om gezellig kennis te maken met collega's! De opnames van de voorbije (online) sessies kan je hier herbekijken.