Ga verder naar de inhoud

Lesmap Hall of Fame

Werkfoto's en resultaten van klassen die de Mmmonk Lesmap hebben gebruikt.

Kunstacademie Ter Beuken

Leerkracht Emma Mortier is aan de slag gegaan in de kunstacademie Ter Beuken in drie groepen met lagere schoolkinderen.

Emma Mortier vertelt: "De kinderen kregen de kans om nieuwe beelden te ontdekken. Ze waren geïnteresseerd in de herkomst en de materialen en gingen dan ook super enthousiast aan de slag met tekst en beeld."

Kunstacademie Torhout

De leerlingen van het 1ste leerjaar tot het 6de leerjaar van de opleiding Beeldaterlier in de Kunstacademie Torhout gingen aan de slag met de Mmmonk Lesmap voor het lager onderwijs. Juf Geraldine Fryns vertelt:

"De lesmap is een sterke houvast voor een les op te starten. Ik heb vooral de basis, info en achtergrond informatie gelezen. Dit was zeker nodig om de vragen van de leerlingen te kunnen beantwoorden.

De doe-opdracht heb ik iets anders aangepakt. De leerlingen vonden het heel fijn om het papier ‘oud’ te maken met bister. De stappen van de doe-opdracht is goed beschreven. Met het eerste leerjaar, die hebben nog niet genoeg schrijf ervaring, heb ik met kranten gewerkt en met een eigen verzonnen schrift, dit vonden ze geweldig! Omdat we iets dieper zijn ingegaan op de verschillende technieken en materialen hebben we ook wat meer tijd genomen om het af te werken.

De leerlingen vonden het een hele fijne opdracht. Het is een combinatie van verschillende domeinen die we gecombineerd hebben waardoor ze heel geprikkeld waren. Ook waren ze gefascineerd over de historische context.

Wat mij opviel is dat ze eigenlijk al heel veel wisten over de materialen, perkament, schrijven met pen en inkt, abdijen ect. Het was dus een mooie aanvulling wat ze gezien hadden in de lessen op school."

Jouw foto's hier?

Gebruikte jij de Mmmonk Lesmap in jouw klas? Bezorg ons actiefoto's en/of foto's van de resultaten, en dan verschijnen ze binnenkort in onze Hall of Fame!

Lesmap lager onderwijs

Een creatieve lesmap voor het basisonderwijs over de productie van middeleeuwse manuscripten.

Onderwijs

Kant-en-klaar lesmateriaal en workshops voor studenten en onderwijzers.

Virtuele rondleidingen

Laat je rondleiden door de manuscripten en kom meer te weten over de auteurs, de kopiisten, de materialen, de lezers en de bibliotheken in de abdijen.